Close

Miért kép?

Az embert a benne élő belső kép teszi emberré. A közösséget pedig a – tagjainak saját belső képéből összeálló – közös belső kép teszi közösséggé. Ez a záloga minden közösség túlélésének. Vagyis a legfontosabb szervezőerő a világról alkotott közös belső kép.

taj

Ennek a belső képnek egy része a jövőkép. Az a látomás, amelyet saját jövőjéről elképzel az ember. Azért kép, mert a tudatos elme a fogalmak helyett belül vizualitást érzékel. Érzésekben, színekben, hangokban, szagokban gondolkodik.

Az ember csak a benne élő képet tudja megvalósítani. Ha nincs értelmes elképzelése jövőjéről, akkor ennek megfelelővé, vagyis kaotikussá alakítja a világot.

Hogyan működik?

Egy kép megvalósítja önmagát*. Valójában tudat alatt működik, hiszen éppen úgy fogja meg elménket, ahogyan annak szüksége van rá. Vizuálisan. Ezen keresztül behívja a megteremtéséhez szükséges eszközöket.

Nem számít, hogy jelen pillanatban mi van, és hogy innen indulva megvalósíthatónak, avagy teljesen irreálisnak tűnik-e a kép. Az is mindegy, hogy 20 vagy 50 év alatt valósul meg. Az az egyedüli lényeg, hogy minél több ember belső vágyával találkozzon.

*Gondolj csak arra, ha nagyon vágysz valamire, folyton arra gondolsz, amíg meg nem szerzed. A kép hatalma abban rejlik, hogy aki azt belül tisztán látja, cselekedeteinek vezérlését automatikusan átadja neki.